پلاک ثبتی مناطق تهران

پلاک ثبتی مناطق تهران

پلاک ثبتی مناطق تهران یا همان پلاک اصلی و فرعی ملک مشخصه اصلی هر ملک می باشد. در واقع هر ملک پلاک اصلی و فرعی مختص خود را دارد. پلاک ثبتی قطعه کوچکتر از یک واحد بزرگتر است. سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تقسیم بندی ها را از استان‌ ها شروع می کند. و به واحد های کوچکتر تقسیم می‌کند. که هر کدام از این واحد ها بخش می باشد. در مرحله بعدی بخش ها به واحد های کوچکتری تقسیم می شود. که به آن ها قطعه اصلی یا مادر گفته می شود. هر قطعه ای که از قطعه اصلی یا قطعه مادر جدا شود. یک پلاک فرعی به آن تعلق می گیرد.

پلاک ثبتی و نقشه ثبتی

در گذشته اداره ثبت برای مشخص شدن املاک آن ها را قطعه بندی و برای هر قطعه پلاکی در نظر می گرفت. که به آن پلاک ثبتی و به مجموعه نقشه آن نقشه ثبتی می گویند. پلاک ثبتی یک وسیله فلزی مستطیل شکلی است. که شماره هر ملک حکم شناسنامه ملک را دارد روی آثار ثبت شده است. در گذشته پلاک ثبتی بر روی سنگ ها حک می شدند. اما به دلیل بالا بودن هزینه این نوع پلاک ثبتی فلز ها جایگزین سنگ ها شدند. از طریق پلاک ها شما قادر خواهید بود. اطلاعات زیادی از ملک که در اداره ثبت اسناد و املاک کشور ثبت شده است. را به دست بیاورید. مانند محدوده ملک این که ملک از شرق غرب شمال و جنوب به کجا وصل است. و چه محدوده ای را شامل می شود.

پلاک اصلی و فرعی

هر ملک دارای یک پلاک ثبتی اصلی و پلاک فرعی است. که تقریبا و مانند نام و نام خانوادگی ملک می باشد. این شماره اصلی و فرعی که با علامت ممیز از یکدیگر جدا می‌شود. شماره اصلی در سمت چپ و شماره فرعی در سمت راست قرار می گیرد. تمام این مشخصات در صفحه دوم سند ملک قرار دارد. به عنوان مثال اگر شماره پلاک ملکی به صورت 1456/52 باشد. یعنی شماره 52 پلاک فرعی آن بوده است. و 1456 نیز شماره پلاک اصلی ملک به حساب می ‌آید.

پلاک ثبتی در سند تک برگ

از سال 1390 به بعد تمامی سندهای املاک به صورت سند تک برگی صادر می شوند. و برای دریافت سند تک برگی نیاز به تهیه نقشه یو تی ام است. نقشه یو تی ام با جانمایی پلاک ثبتی انجام می شود. در سندهای تک برگی تمامی اطلاعات مورد نیاز ملک درج می شود. در قسمت بالای صفحه سند تک برگی سمت راست، کد یکتای ملک درج شده است. و در سمت چپ آن، تاریخی که سند تک برگی صادر شده، درج گردیده است. در قسمت پایین تر، در بخش مشخصات ملک، اطلاعات کاملی از ملک آورده شده است.

اعم از: بخش ثبتی، شماره اصلی، شماره فرعی، ناحیه، مفروز، مساحت، سمت، بلوک، تاریخ ثبت شماره ثبت ملک، شماره صفحه و شماره دفتری املاک قید شده است. در ادامه اطلاعاتی همچون نوع کاربری،نوع ملک، میزان و نوع مالکیت به همراه نشانی ملک، کدپستی، شماره سریال درج گردیده است. در انتها نیز مشخصات کامل مالک به همراه شناسه جغرافیایی ملک یا شناسه جام قرار دارد.

شناسایی ملک با پلاک ثبتی

برای شناسایی املاک نیز همچون افراد از مشخصات مخصوصی استفاده می‌ شود. در حقیقت پلاک ثبتی اصلی و فرعی برای یک ملک مثل نام و نام خانوادگی یک فرد می ‌باشد. برای قطعه مادر، شماره پلاک ثبتی اصلی و برای بخش‌ های کوچکتر آن نیز شماره پلاک فرعی صادر می‌ گردد. سازمان ثبت اسناد و املاک با هدف شناسایی هر ملک، شماره‌ ای را به صورت اصلی و فرعی به آن اختصاص داده است. که این شماره در صفحه دوم سمت راست دفترچه مالکیت درج می گردد.

استعلام پلاک ثبتی اصلی و فرعی

در واقع استعلام پلاک ثبتی اصلی و فرعی ملک به این منظور انجام می شود. که تمامی اطلاعات و مسائل ملکی مشخص شود. و با انجام استعلام هر گونه مشکلی در ملک آشکار می شود. یکی از مشخصه های اصلی در هر ملک پلاک ثبتی آن می باشد. پلاک ثبتی در طرح اصلاح اراضی به هر ملکی تعلق می گیرد. که در واقع همان پلاک اصلی و فرعی می باشد. و در سند مالکیت ثبت شده است. و برای اموری مانند  جانمایی ملک استفاده می شود. به کمک پلاک ثبتی موقعیت و مرزهای ملک مشخص می گردد.

حال زمین و املاکی وجود دارند. که موقعیت آن ها مشخص می باشند. اما اسناد و مدارک مشخصی از آن ها در دسترس نیست. و باید به کمک مختصات یو تی ام استعلام پلاک ثبتی اصلی و فرعی را بگیرند. و سپس با توجه به موقعیت پلاک ثبتی ملک تعیین می گردد.

تهیه نقشه یو تی ام

برای تهیه نقشه یو تی ام مالک می تواند به کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی مراجعه کند. کارشناس برای تعیین موقعیت و حدود مرزهای ملک به طور دقیق،نقشه یو تی ام ملک را تهیه می کند.

روش تهیه نقشه یو تی ام به این صورت می باشد که کارشناس در محل ملک مستقر می شود. و با استفاده از تجهیزات و دستگاه های نقشه برداری مختصات گوشه های ملک را برداشت می کند. سپس مختصات ملک را به سیستم مختصات یو تی ام منتقل می کند.در این صورت موقعیت ملک تثبیت می شود.ملک دارای مختصات منحصر به فرد خود می شود.در این صورت کارشناس نقشه یو تی ام را تهیه و ترسیم می کند. و آن را مهر و امضا می کند تا دارای اعتبار شود.

تهیه نقشه جانمایی پلاک ثبتی

برای این که بتوان موقعیت دقیق ملک را روی زمین پیاده سازی کرد. باید آن را روی نقشه های قدیم و جدید جانمایی نمود. نقشه های قدیمی بر دو نوع می باشند. نوع اول همان نقشه ثبتی است که در آن پلاک ثبتی و گاهاً ابعاد ملک درج شده است. این نوع نقشه به صورت کروکی می باشد. و هندسه خاصی ندارد. البته لازم به ذکر است که هر نقشه ثبتی مورد تأیید نیست. و جعل در این مورد به وفور دیده می شود. نقشه دیگر نقشه هوایی پلاک ثبتی است. که با استفاه از تصاویر قدیمی ترسیم و تهیه شده است. و دارای سیستم مختصات می باشد. و هندسه خاصی دارد.

باید به این نکته توجه داشت که کارشناس جانمایی پلاک ثبتی به هر دو نوع نقشه نیازمند است. بعد از جانمایی روی نقشه های قدیمی،انتقال آن روی نقشه های جدید و تعیین وضع موجود ملک انجام می شود. تا بتوان آن را روی زمین میخکوبی کرد.

تهیه نقشه جانمایی پلاک ثبتی

تهیه نقشه جانمایی پلاک ثبتی

این مطلب چه‌ اندازه برایتان مفید بوده است؟

امتیاز خود را ثبت کنید.

میانگین امتیاز: 0 / 5. تعداد رأی: 0

امتیاز نداده اید؟! اولین نفر باشید.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما